Les Badines

Les Badines startades under våren 2013 och består av Hanna Thiel, Tinne Albrechtsen, Winnie Bugge Frandsen och Marcus Mohlin. Instrumentkombinationen är som gjord för den franska högbarocken, vilken är den musik som gruppen till att börja med har inriktad sig på.

7-9 Juni 2013 spelade Les Badines in en demo i Blågådskirken i centrala Köpenhamn med hjälp av den fantastiska tonmeistern Marc Anthony Ford (som varmt rekommederas). Skivan innehåller musik skriven av F. Couperin, J. Duphly, A. Forqueray m. fl.


Inspelningen beräknas vara tillgänglig i slutet av juli.


 

Winnie Bugge Frandsen - Traversflöjt

 

Hanna Thiel - Gamba

                
 

Tinne Albrectsen - Barockviolin

Hanna Thiel har studerat gamba vid Univertsity of Arts, Bremen, med Hille Perl som lärare. Nu studerar hon på Det Kgl. danske Musikkonservatoriums tidigmusiklinje hos Susie Napper. Hon har spelat på masterclasses med bl.a. de legendariska gambisterna Jordi Savall och Wieland Kuijken.

Hanna arbetar som frilansmusiker och har uppträtt med grupper som Concerto Copenhagen, Nordic Network for early opera, Weserrenaissance Bremen, Sirius Viols, Magnhilds Magnifika Barockensemble och Östgöta Barock. Hon har spelat på Copenhagen Renaissance festival, Höör Barock festival och Trollhättans Tidig Musik dagar.

Mer info: www.hannathiel.net