Giovannikvartetten är en ensemble som spelar barockmusik på tidstrogna instrument. 
Den bildades 2004 på Musikhögskolan i Malmö där samtliga medlemmar studerat.

Det var entusiasmen över barockepoken och viljan att fördjupa sig i dess musik som sammanförde de unga musikerna. Samarbetet gav mersmak och resulterade i studier för eliten inom tidig musik både i Sverige och utomlands.
Med en naturlig nyfikenhet och viljan att ständigt utvecklas som grupp har det sedan blivit många lovordade framträdanden genom åren. På repertoaren finns en salig blanding av fantastisk kammarmusik från barockens mästare som Telemann, Bach, Vivaldi, Händel, Geminiani, Merula, Purcell, Marini, Cima m.fl.
Giovannikvartetten samarbetar även med körer och solister, agerar stämningshöjare vid mingel och festligheter, samt underhåller på olika event.

Besök http://giovannikvartetten.hemsida24.se för mer information

Sofia Nelson
Blockflöjt

 

Sofia är utbildad på
musikhögskolan i Malmö för Cecilia Kjelldén och Anders Danman.
Under sin masterutbildning gjorde hon även ett utbyte i Bologna, Italien där hon studerade för Daniele Salvatore och Mauro Valli. Sofia är också blockflöjtspedagog. Hon kombinerar undervisningen med att frilansa som musiker i Öresundsregionen. Sofia utgör även den ena halvan av blockflöjtsduon Annie&Sofia.

Karin Samuelsson
Barockviolin

 

Karin har studerat modern violin och barockfiol vid Musikhögskolan i Malmö och Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. Bland hennes lärare finns Wieslawa Szymczynska, Peter Spissky och Arek Golinski. Hon har även deltagit i mästarklasser för bl.a Rachel Podger, Jaap ter Linden, Ton Koopman och Andrew Lawrence King.

Idag bor Karin i Malmö och arbetar som frilansmusiker i t.ex. Helsingborgs Symfoniorkester och Danmarks Radios Underholdnings Orkester. Karin spelar även i barockorkestern Arte dei Suonatori och har med dem turneérat, spelat in skivor och givit konserter i bl.a London, Prag, Köpenhamn, Warzsawa och New York.

Anna Thorstensson
Barockcello & Sång


Anna är en mångsidig musiker med cello och sång som sina huvudinstrument. Utbildningen på Musikhögskolan i Malmö hade huvudinriktningen klassisk cello, men öppenhet och nyfikenhet för andra genrer har gjort att Anna idag musicerar inom många olika stilar. Vid sidan av den klassiska musiken har det därför ofta blivit samarbeten med pop-, jazz-, folk- och världsmusiker.
Inom sången har repertoaren kommit att innehålla solistframträdanden i diverse barockverk, men också musikal, visor och barnföreställningar.