Barocco Incantato

Barocco Incantato


JANA LANGENBRUCH


Jana Langenbruch har studerat i Düsseldorf och antogs 2009 till Kungl. Musikhögskolan i Stockholm där hon för närvarande studerar för Prof. Dan Laurin på masternivå. Hon har deltagit i olika masterclasses (bl.a. Erik Boosgraf), spelat med många ensembler (bl.a. Drottningholms Barockensemble) och genomfört flera turnéer i Tyskland och Sverige. 2012 vann hon den internationella blockflöjtstävlingen i Nordhorn, Tyskland.
Nina Grigorjeva - Barockfagott & Dulcian


Jana Langenbruch (blockflöjt), Nina Grigorjeva (barockfagott & dulcian) och Marcus Mohlin (cembalo) lärde känna varandra under studierna vid

Collegium Musicum, Kungliga Musikhögskolans tidigmusikutbildning. Gruppen spelar musik från 1600- och 1700-talet med en förkärlek till den tidiga italienska barockmusiken, där de mer ovanliga instrumenten, dulcian och ganassiflöjter, används.


Genom Janas vinst i den internationella blockflöjtstävlingen i Nordhorn 2012, Tyskland,

kom ensemblen att få spela in en CD.

Denna finns tillgänglig på gruppens hemsida. (www.baroccoincantato.n.nu)

 

Jana Langenbruch - Blockflöjt
(www.janalangenbruch.n.nu)

Nina Grigorjeva - Barockfagott (www.ninamusiker.com)

Marcus Mohlin - CembaloJana Langenbruch - Blockflöjt

 


NINA GRIGORJEVA


Nina Grigorjeva är en av få frilansande barockfagottister i Norden. Hon var den andra fagottisten någonsin att ta examen i historisk fagott vid en svensk musikhögskola. Nina spelar i orkesterproduktioner och operauppsättningar med både svenska och utländska barockorkestrar, bl.a. Drottningholms Barockensemble och Elbi Polis (Hamburgs barockorkester). Hon är medlem i flera kammarmusikgrupper, leder egna projekt där hon samarbetar med dansare och spelar barnkonserter.